Hipoglicemia apare atunci cand pacientulnu respecta tratamentul prescris de medicul sau. Hipoglicemia se defineste ca o scadere a concentratiei de glucoza
din sange sub 70 mg/dl. De regula si firesc este ca glucoza normala in sange, pe nemancate, sa aiba valori intre 80-120 mg/dl.
Nivelul glicemiei este controlat de doi hormoni: insulina si glucagonul. Cand mancam, zaharul din alimente ajunge in sange si glicemia creste.
Atunci pancreasul secreta insulina,hormonul care preia excesul de zahar din sange si il transporta in celule, in
special cele hepatice, unde este stocat sub forma de glicogen. Daca nu mancam, nivelul zaharului din sange scade.
Principalele simptome ale hipoglicemiei sunt: dureri de cap, senzatia de greata, de varsaturi, aparitia starilor de somnolenta, oboseala nejustificata, confuzie, delir, paloarea fetei, tulburari de vedere si de vorbire.
Care sunt cauzele hipoglicemiei:
Omiterea sau intarziere unei mese,
Modificarea alimentatiei fara acordul
diabetologului,
Modificarea dozei de insulina,
Administrarea unor tratamente pentru
diferite afectiuni,
Prezenta unei afectiuni, infectii, boli,
Consumul exagerat de alcool,
Practicarea unei activitati fizice intense
In literatura de specialitate exista 3 tipuri de hipoglicemie: usoara, severa, coma. In hipoglicemia usoara sau moderata pacientul are nevoie de alimente care
contin carbohidrati ,simpli.Vestea buna este ca singur reuseste sa-si revina. In hipoglicemia severa, insa pacientul are nevoie de ajutorul altei persoane pentru a-si reveni. Cea mai grava este insa coma hipoglicemica unde pacientul este inconstient,
GRADINA VIE
Mail:office@ilincuta-dan.ro
Adresa:Calea Serban Voda 109-111,Bucuresti
Contact:0786.081.724