GRADINA VIE

Descopera optiuni naturale care pot ajuta la imbunatatirea sanatatii tale.Avem o gama diversificata de ceaiuri suplimente,uleiuri si creme,toate concepute pentru a sustine bunastarea ta.

Mobile menu

Salata de Alge cu Tofu – Reteta Rapida

Salata de alge cu tofu este o salata japoneza delicioasa, cu un dressing special, o binevenita modificare in meniul obisnuit.

Se prepara in 10 minute!

Atat algele marine, cat si branza Tofu sunt ingrediente versatile, ele putand fi folosite in multe feluri de mancare, inclusiv sushi, supe si tocanite, salate si smoothie-uri.

 

Mod de preparare

  • Inmuiati amestecul de alge in apa 10 minute.
  • Taiati tofu in cubulete.
  • Amestecati ingredientele pentru dressing intr-un vas mic.
  • Scurgeti algele de apa si amestecati-le cu branza tofu si cu dressingul.

Moduri de preparare al algelor 

Supa de alge Wakame cu Misu Alb

Ingrediente pentru 4 portii

Mod de preparare

  • Inmuiati algele wakame 10 minute, indepartati orice nervuri dure si taiati-le in bucati de 2 cm.
  • In acest timp puneti apa (supa de legume) intr-un vas pe foc, adaugati morcovii si fierbeti incet 10 minute.
  • Adaugati ceapa verde si fierbeti incet cateva minute in plus. Adaugati algele wakame si fierbeti incet inca 2 minute, apoi luati vasul de pe foc.
  • Intr-o ceasca subtiati miso in putina supa fierbinte, adaugati-l in supa si amestecati bine. Lasati cateva minute ca aromele sa se intrepatrunda si apoi serviti.

Orez cu Alge Hiziki

Este o reteta fara gluten, un orez cu alge hiziki si ciuperci shiitake, pe cat de aspectuos pe atat de nutritiv.

Algele hiziki sunt apreciate in Japonia ca „purtatoare de bogatie si de frumusete„ , iar ciupercile shiitake sunt unele dintre cele mai exotice si mai delicioase alimente ale Orientului Indepartat.

Ingrediente

Mod de preparare

  • Ciupercile shiitake deshidratate se inmoaie in 100 ml apa rece timp de 2 ore sau peste noapte, apoi se scot din apa si se feliaza, iar apa se pastreaza pentru gatit.
  • Se spala bine orezul intr-o sita minim 2 minute amestecandu-l continuu pana cand apa scursa ramane limpede. Se scurge apoi orezul, se pune intr-o cratita cu 360 ml apa si se lasa asa 30 minute.
  • Se inmoaie algele hiziki in apa timp de 20 minute.
  • Se gateste orezul: se aduce vasul cu apa la temperatura de fierbere si se lasa apa sa fiarba 1 minut, se micsoreaza apoi focul si se pune capacul pe vas. Se lasa orezul sa fiarba la foc mic 8-9 minute, se opreste apoi focul si se mai lasa orezul sa se raceasca timp de 15 minute, dupa care se adauga sosul de soia „Sushi„ si se amesteca usor.
  • Se scurg de apa algele hiziki si apoi se clatesc bine din nou.
  • Morcovul (feliat), algele si ciupercile (feliate) se amesteca si se pun cateva minute pe foc intr-o cratita cu putin ulei.
  • Peste amestecul gatit anterior (vezi pozitia 6) se adauga apa in care au fost inmuiate ciupercile shiitake (vezi pozitia 1), vinul alb (sau otetul de orez brun diluat cu apa), siropul de malt, si sosul de soia si se fierbe totul la foc mic 10 minute, dupa care se adauga orezul gatit (vezi pozitia 4) si se serveste pe un platou.
  • Optional, la final se decoreaza cu pastaile de mazare desfacute (pe lungime)

 

Salata de Alge Arame cu Porumb

Alge arame, porumb, mazare si germeni de fasole… o salata nutritiva delicioasa, foarte usor de preparat.

O puteti servi ca atare, langa salate Tabouleh sau cu paste etc.

 

 

Ingrediente

Mod de preparare

  • Spalati algele arame Clearspring si inmuiati-le apoi in apa rece 10-15 minute (atentie, isi dubleaza volumul). Scurgeti-le bine de apa si clatiti-le.
  • Scoateti porumbul, mazarea si germenii de fasole din borcane (scurgeti apa de pe ele) si asezati-le intr-un vas potrivit pentru salata, adaugati algele si morcovii rasi si amestecati bine ingredientele.
  • Amestecati separat ingredientele pentru dressing pana se omogenizeaza compozitia, intr-un blender sau cu furculita, adaugati dressingul peste salata si amestecati bine.

Totul despre alge marine – proprietati, beneficii si indicatii terapeutice

Considerate la ora actuala cele mai complexe remedii naturale, algele sunt utilizate atat ca aliment cat si ca medicament, fiind o adevarata sinteza a proprietatilor curative ale marii.

Ce sunt aceste alge marine si ce nutrienti au?

Algele sunt organisme vegetale ce se dezvolta in mari si oceane si includ in organismele lor majoritatea componentelor apei de mare, intr-o forma purificata, concentrata si asimilabila de catre organismul uman.

Unicelulare sau pluricelulare, de culoare rosie, brune sau verzi, algele sunt folosite in alimentatie, in scop terapeutic, ca ingrasamant sau in industrie.

Numite si „concentrate de apa de mare” datorita continutului lor ridicat de nutrienti, algele sunt o sursa excelenta de proteine, unele specii avand 50-70% proteine, comparativ cu cele doar cele 25% din carnea cruda.

Contin mai multi aminoacizi esentiali decat orice tip de carne, sunt o sursa excelenta de betacaroten, vitamine (A, B, C, D, E, F, K, PP), clorofila, mucilagii si substante antibiotice, metaloizi si minerale (iod, magneziu, fier, potasiu, calciu, aluminiu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, aur, zinc, cobalt, strontiu, titan, vanadiu, staniu, rubidiu, siliciu).

Asa cum am mentionat, aceste alge marine pot fi folosite ca hrana propriu zisa (in supe) dar si sub forma de condiment. Pot inlocui legumele in alimentatia zilnica.

Pentru o eficienta terapeutica si nutritiva optima, se recomanda folosirea in alimentatie o perioada de minim 3 saptamani.

Algele contin metalele in stare coloidala

O proprietate speciala si specifica algelor este aceea ca in structura lor mineralele se gasesc in stare coloidala, ceea ce inseamna ca ajuta mult la transportul si disponibilitatea biologica a altor nutrienti din hrana sau alte suplimente si, mai ales, neutralizeaza si ajuta la eliminarea toxinelor, inclusiv radioactive, si a metalelor grele acumulate in corp.

Consumul de alge invinge bolile

Bogate in fibre alimentare si cu peste 70 de minerale continute, algele sunt unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru prevenirea si tratarea unor boli.

Stimulante, algele favorizeaza procesele metabolice si schimburile de substante in corp, tonifica si stimuleaza acivitatea glandelor endocrine (in special tiroida, hipofiza si pancreasul), regleaza metabolismul proteinelor, au efect reintineritor, remineralizant, anticelulitic si proprietati antireumatismale, antiinfectioase, antiscrofuloase, sunt un remediu extrem de eficient pentru gusa, ajuta la imbunatatirea functiilor cerebrale si a memoriei si la intarirea sistemului imunitar.

Inlaturand senzatia de foame, aceste alge marine au efecte deosebite si in cazul regimurilor de slabire, stand chiar la baza unei diete recent mediatizate, Kanten.

Pentru mai multe informatii despre proprietatile fiecarui tip de alge in parte, puteti consulta si articolul“Cele mai cunoscute tipuri de alge si proprietatile lor”

Indicatii terapeutice

Algele marine se recomanda pentru: adenite, afectiuni cutanate, afectiuni pulmonare, alergii, algii (dureri), arterioscleroza, anemie, astenii fizice si intelectuale, celulita, constipatie, hipertensiune arteriala, imbatranire, laringita, limfatism, obezitate, predispozitie generala la maladii, prevenire si tratament al afectiunilor cardiace, reumatism, rinofaringite, sechele de fracturi si contuzii, tulburari circulatorii, tulburari glandulare.

Utilizari terapeutice

  • Pulbere de alge

Algele uscate macinate foarte fin se iau sublingual, cate 5 g x 4 ori pe zi, timp de 7 minute, cu 30 minute inainte de masa, dupa care se inghit cu putina miere.

Acest tip de administrare se recomanda in cazurile de astenie fizica si intelectuala, hipertensiune arteriala, obezitate, afectiuni ORL, afectiuni cardiace, alergii, disfunctii imunitare.

  • Macerat de alge

O alta modalitate de utilizare terapeutica se adreseaza celor ce au un necesar crescut de lichide in organism.

Se inmoaie 6 linguri de alge in 1 l apa plata sau de izvor (proportia fiind de 2 linguri la 300 ml), timp de 4-5 ore dupa care se bea toata cantitatea de apa pe parcursul zilei.

Algele ramase se pot folosi in diferite preparate culinare sau se arunca.

Acest macerat este bogat in clorofila, care detoxifica ficatul, purifica bila si catalizeaza absorbtia altor elemente, inclusiv a fierului.

Mai are si alte numeroase substante cu rol terapeutic in tulburari glandulare, reumatism, constipatie, afectiuni gastrointestinale, anemie, limfatism, intarirea sistemului imunitar.

  • Alge in forma naturala

Extern se fac bai cu alge, algele fiind in prealabil uscate corespunzator.

Remediu natural de stimulare a imunitatii organismului:

  • alge marine 25%,
  • coada soricelului 25%,
  • radacina de brusture 30% si
  • echinaceea 20%.

Plantele se macina fin cu o rasnita, in proportiile de mai sus si se pastreaza intr-un borcan de sticla inchis ermetic, la intuneric si racoare.

Se recomanda prepararea unei cantitati de pulbere cat sa va ajunga timp de o saptamana, dupa care va preparati o noua doza pentru o saptamana si repetati si in saptamana a treia, pentru ca aceasta cura dureaza 21 de zile.

Se ia cate o lingurita de pulbere, de 3-4 ori pe zi, se tine sublingual 15 minute dupa care se poate inghiti cu apa. Dupa 30 minute se poate manca.

Aceasta pulbere este recomandata celor ce acuza frecvent raceli, gripe, infectii etc.

Cum le consumam?

Aceste alge marine sunt ingrediente de baza in alimentatia multor popoare orientale, dar si nordice.

Sunt nutritive, au forme si culori variate si atractive, fiind astfel ingrediente valoroase in salate, supe, sosuri, mancaruri de orez sau aperitive.

Pentru a le pastra toate calitatile nutritive, este bine sa fie consumate fara a fi prelucrate termic, in preparate raw sau adaugate la sfarsit, in cele gatite.

Daca se urmaresc in mod deosebit efectele lor terapeutice, se pot administra sublingual, dupa care se inghit cu putina apa.

Cateva retete cu alge pe care vi le recomandam:

                     GRADINA VIE

 MAGAZIN ONLINE

 

Mail:office@ilincuta-dan.ro

Adresa:Calea Serban Voda 109-111,Bucuresti

Contact:0786.081.724