Salata de alge cu tofu este o salata japoneza delicioasa, cu un dressing special, o binevenita modificare in meniul obisnuit.
Se prepara in 10 minute!
Atat algele marine, cat si branza Tofu sunt ingrediente versatile, ele putand fi folosite in multe feluri de mancare, inclusiv sushi, supe si tocanite, salate si smoothie-uri.
1 pachet Tofu Silken Clearspring
1/2 pachet Alge Amestec Japonia Clearspring
1 lingura Ulei Susan Prajit Clearspring
2 linguri Mirin Clearspring
2 linguri Otet Orez Brun Clearspring
2 linguri Sos Soia Shoyu Clearspring
1 lingura Alge Wakame Clearspring
1,5 l supa de legume sau apa
1 morcov mare (2 mai mici) feliat subtire
6 cepe verzi mici, taiate in bucati de 1 cm
Este o reteta fara gluten, un orez cu alge hiziki si ciuperci shiitake, pe cat de aspectuos pe atat de nutritiv.
Algele hiziki sunt apreciate in Japonia ca „purtatoare de bogatie si de frumusete„ , iar ciupercile shiitake sunt unele dintre cele mai exotice si mai delicioase alimente ale Orientului Indepartat.
340 g Orez Sushi Clearspring
340 ml apa
1 morcov de dimensiuni medii taiat julliene (fasii subtiri)
100 ml apa
1 lingura Sos Soia Clearspring
1 lingura Vin Alb Sec sau Otet Orez Brun Clearspring diluat in de 3 ori mai multa apa
2 linguri Sirop Malt de Orez Clearspring
1 lingura Ulei Rapita
1 pumn de mazare pastai (cu pastai comestibile)
Alge arame, porumb, mazare si germeni de fasole… o salata nutritiva delicioasa, foarte usor de preparat.
O puteti servi ca atare, langa salate Tabouleh sau cu paste etc.
1 borcan Porumb in Suc Propriu Clearspring
0.5 borcan Mazare Verde in Suc Propriu Clearspring
1 pumn de Germeni de Fasole
100 g morcov ras
4 linguri mustar
2 linguri pasta de susan (tahini)
3 linguri Otet Orez Brun Clearspring
1 lingura Sos Soia Shoyu Clearspring
100 ml apa rece
Considerate la ora actuala cele mai complexe remedii naturale, algele sunt utilizate atat ca aliment cat si ca medicament, fiind o adevarata sinteza a proprietatilor curative ale marii.
Algele sunt organisme vegetale ce se dezvolta in mari si oceane si includ in organismele lor majoritatea componentelor apei de mare, intr-o forma purificata, concentrata si asimilabila de catre organismul uman.
Unicelulare sau pluricelulare, de culoare rosie, brune sau verzi, algele sunt folosite in alimentatie, in scop terapeutic, ca ingrasamant sau in industrie.
Numite si „concentrate de apa de mare” datorita continutului lor ridicat de nutrienti, algele sunt o sursa excelenta de proteine, unele specii avand 50-70% proteine, comparativ cu cele doar cele 25% din carnea cruda.
Contin mai multi aminoacizi esentiali decat orice tip de carne, sunt o sursa excelenta de betacaroten, vitamine (A, B, C, D, E, F, K, PP), clorofila, mucilagii si substante antibiotice, metaloizi si minerale (iod, magneziu, fier, potasiu, calciu, aluminiu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, aur, zinc, cobalt, strontiu, titan, vanadiu, staniu, rubidiu, siliciu).
Asa cum am mentionat, aceste alge marine pot fi folosite ca hrana propriu zisa (in supe) dar si sub forma de condiment. Pot inlocui legumele in alimentatia zilnica.
Pentru o eficienta terapeutica si nutritiva optima, se recomanda folosirea in alimentatie o perioada de minim 3 saptamani.
O proprietate speciala si specifica algelor este aceea ca in structura lor mineralele se gasesc in stare coloidala, ceea ce inseamna ca ajuta mult la transportul si disponibilitatea biologica a altor nutrienti din hrana sau alte suplimente si, mai ales, neutralizeaza si ajuta la eliminarea toxinelor, inclusiv radioactive, si a metalelor grele acumulate in corp.
Bogate in fibre alimentare si cu peste 70 de minerale continute, algele sunt unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru prevenirea si tratarea unor boli.
Stimulante, algele favorizeaza procesele metabolice si schimburile de substante in corp, tonifica si stimuleaza acivitatea glandelor endocrine (in special tiroida, hipofiza si pancreasul), regleaza metabolismul proteinelor, au efect reintineritor, remineralizant, anticelulitic si proprietati antireumatismale, antiinfectioase, antiscrofuloase, sunt un remediu extrem de eficient pentru gusa, ajuta la imbunatatirea functiilor cerebrale si a memoriei si la intarirea sistemului imunitar.
Inlaturand senzatia de foame, aceste alge marine au efecte deosebite si in cazul regimurilor de slabire, stand chiar la baza unei diete recent mediatizate, Kanten.
Pentru mai multe informatii despre proprietatile fiecarui tip de alge in parte, puteti consulta si articolul“Cele mai cunoscute tipuri de alge si proprietatile lor”
Algele marine se recomanda pentru: adenite, afectiuni cutanate, afectiuni pulmonare, alergii, algii (dureri), arterioscleroza, anemie, astenii fizice si intelectuale, celulita, constipatie, hipertensiune arteriala, imbatranire, laringita, limfatism, obezitate, predispozitie generala la maladii, prevenire si tratament al afectiunilor cardiace, reumatism, rinofaringite, sechele de fracturi si contuzii, tulburari circulatorii, tulburari glandulare.
Utilizari terapeutice
Algele uscate macinate foarte fin se iau sublingual, cate 5 g x 4 ori pe zi, timp de 7 minute, cu 30 minute inainte de masa, dupa care se inghit cu putina miere.
Acest tip de administrare se recomanda in cazurile de astenie fizica si intelectuala, hipertensiune arteriala, obezitate, afectiuni ORL, afectiuni cardiace, alergii, disfunctii imunitare.
O alta modalitate de utilizare terapeutica se adreseaza celor ce au un necesar crescut de lichide in organism.
Se inmoaie 6 linguri de alge in 1 l apa plata sau de izvor (proportia fiind de 2 linguri la 300 ml), timp de 4-5 ore dupa care se bea toata cantitatea de apa pe parcursul zilei.
Algele ramase se pot folosi in diferite preparate culinare sau se arunca.
Acest macerat este bogat in clorofila, care detoxifica ficatul, purifica bila si catalizeaza absorbtia altor elemente, inclusiv a fierului.
Mai are si alte numeroase substante cu rol terapeutic in tulburari glandulare, reumatism, constipatie, afectiuni gastrointestinale, anemie, limfatism, intarirea sistemului imunitar.
Extern se fac bai cu alge, algele fiind in prealabil uscate corespunzator.
Plantele se macina fin cu o rasnita, in proportiile de mai sus si se pastreaza intr-un borcan de sticla inchis ermetic, la intuneric si racoare.
Se recomanda prepararea unei cantitati de pulbere cat sa va ajunga timp de o saptamana, dupa care va preparati o noua doza pentru o saptamana si repetati si in saptamana a treia, pentru ca aceasta cura dureaza 21 de zile.
Se ia cate o lingurita de pulbere, de 3-4 ori pe zi, se tine sublingual 15 minute dupa care se poate inghiti cu apa. Dupa 30 minute se poate manca.
Aceasta pulbere este recomandata celor ce acuza frecvent raceli, gripe, infectii etc.
Aceste alge marine sunt ingrediente de baza in alimentatia multor popoare orientale, dar si nordice.
Sunt nutritive, au forme si culori variate si atractive, fiind astfel ingrediente valoroase in salate, supe, sosuri, mancaruri de orez sau aperitive.
Pentru a le pastra toate calitatile nutritive, este bine sa fie consumate fara a fi prelucrate termic, in preparate raw sau adaugate la sfarsit, in cele gatite.
Daca se urmaresc in mod deosebit efectele lor terapeutice, se pot administra sublingual, dupa care se inghit cu putina apa.
Cateva retete cu alge pe care vi le recomandam:
GRADINA VIE
Mail:office@ilincuta-dan.ro
Adresa:Calea Serban Voda 109-111,Bucuresti
Contact:0786.081.724